Κωνσταντουλάκης Ευστράτιος

DDS. MSc. Χειρουργός Οδοντίατρος
Ειδικευμένος στην προσθετική και στα οδοντικά εμφυτεύματα

Ιατρείο

Το ιατρείο μας έχει κατασκευαστεί με πολύ μεράκι και αγάπη, με βασικό κριτήριο την εκτέλεση των διαφόρων οδοντιατρικών πράξεων με άνεση, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα για τον ασθενή, με χρήση των πλέον σύγχρονων τεχνολογικών μέσων και τεχνικών.

ΧΩΡΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Είναι ένας ευχάριστος και άνετος χώρος με δορυφορική τηλεόραση, απαλή μουσική και δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο.
Συνέχεια του χώρου αναμονής αποτελεί ο χώρος της γραμματείας με την αρχειοθήκη όπου φυλάσσονται τα αρχεία των ασθενών.

ΙΑΤΡΕΙΑ
Υπάρχουν τρία διαφορετικά ιατρεία -  εξεταστήρια, εξοπλiσμένα με οδοντιατρικές μονάδες ( Adec 500, Castelini, Flex) πλήρως εξοπλισμένες.Συγκεκριμένα, τα ιατρεία διαθέτουν:

 1. Ψηφιακά ακτινογραφικά μηχανήματα για λήψη ενδοστοματικών ακτινογραφιών με μειωμένη στο ελάχιστο για τον ασθενή δόση ακτινοβολίας.
 2. Ενδοστοματική κάμερα που δίνει τη δυνατότητα στον ασθενή να έχει πλήρη εικόνα της στοματικής τους κοιλότητας και των δοντιών που προβάλλονται σε μεγέθυνση σε οθόνη τηλεόρασης.
 3. Δίκτυο 6 ηλεκτρονικών υπολογιστών για τη διεκπεραίωση διαφόρων λειτουργιών και την ενδοεπικοινωνία μεταξύ των χώρων του ιατρείου.
 4. Συσκευές υπερήχων για τον καθαρισμό των δοντιών.
 5. Συσκευή σοδοβολής
 6. Συσκευές φωτοπολυμερισμού (1ασύρματη και 1 ενσύρματη τεχνολογίας LED, καθώς και 1 ενσύρματη με λυχνία )
 7. Ηλεκτρότομο Goof τελευταίας τεχνολογίας.
 8. Συσκευή ανάμειξης αποτυπωτικών υλικών.
 9. Σύστημα λήψης, επεξεργασίας και αποθήκευσης φωτογραφιών για την καταγραφή και τεκμηρίωση των περιστατικών.
 10. Συσκευή τηλεόρασης με δυνατότητα και βιντεοπροβολών σε κάθε ιατρείο καθώς και στο χώρο αναμονής.
 11. Πολλαπλά συστήματα επεξεργασίας του νερού που φτάνει στην οδοντιατρική καρέκλα, για μεγαλύτερη προστασία των ασθενών αλλά και διατήρηση των μηχανημάτων και συσκευών σε καλύτερη κατάσταση. Συγκεκριμένα, έχει εγκατασταθεί σύστημα πολλαπλών (9) φίλτρων καθαρισμού, συσκευή αποσκλήρυνσης, φίλτρα άνθρακα, σύστημα αντίστροφης ώσμωσης και λάμπας UV που αποδίδουν νερό απαλλαγμένο από οποιαδήποτε σωματίδια ή μικρόβια.


ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗΣ

Το ιατρείο διαθέτει επίσης ξεχωριστό και απομονωμένο χώρο (δωμάτιο) καθαρισμού και αποστείρωσης εργαλείων, με λουτρό υπερήχων για την αρχική απολύμανση σε ειδικά υγρά, καθώς και 2 αυτόκαυστους κλιβάνους και 1 κλίβανο ξηράς για την αποστείρωσή τους.Μέχρι τη στιγμή που θα χρησιμοποιηθούν τα εργαλεία στο συγκεκριμένο ασθενή,  δεν διακινούνται "χύμα" αλλά  τοποθετούνται, αποστειρώνονται και παραμένουν αποστειρωμένα μέχρι τη χρήση τους σε ειδικά σακουλάκια που σφραγίζονται με ειδικό θερμοσυγκολλητή.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
Έχει επίσης δημιουργηθεί χώρος εργαστηρίου εξοπλισμένος με πολλά εργαστηριακά μηχανήματα και εργαλεία. Δίνεται έτσι η δυνατότητα, κάποια στάδια της εργαστηριακής διαδικασίας κατασκευής των προσθετικών εργασιών να πραγματοποιούνται στο χώρο τους ιατρείου. Αυτό έχει τα εξής πλεονεκτήματα για τον ασθενή:

 1. Καλύτερο έλεγχο της ποιότητας των προσθετικών εργασιών, καθώς κάποια στάδια πραγματοποιούνται ή κατασκευάζονται απο τον ίδιο τον οδοντίατρο - προσθετολόγο
 2. Σε ειδικές περιπτώσεις ( πχ όταν απαιτείται επισκευή ή επιδιόρθωση κάποιων εργασιών ), μειωμένος χρόνος αναμονής και λιγότερες επισκέψεις για τον ασθενή


ΓΡΑΦΕΙΟ
Τέλος, υπάρχει ξεχωριστός χώρος - γραφείο, εξοπλισμένος με τα κατάλληλα οπτικοακουστικά μέσα για την ενημέρωση των ασθενών ως προς το σχέδιο θεραπείας τους, το οποίο αφού εκπονηθεί μετά από προσεκτική μελέτη  και διερεύνηση όλων των πιθανών εναλλακτικών λύσεων, δακτυλογραφείται και δίνεται γραπτώς στον ασθενή, ο οποίος γνωρίζει εκ των προτέρων το είδος της θεραπείας και το κόστος αυτής.

Διαβάστηκε 5965 φορές